Rätten att få bestämma


Många av de oskyldiga föreställningar jag har haft angående samhällssystemet  är inte vad jag trodde. Vad jag har upptäckt i vården har fått mig att må illa, riktigt jävla illa.

För det första så kan jag informera om att LSS-lagen är värdelös och en massa skit som låter fint som ingen handläggare eller annan berörd lever upp till. Jag och min vän som i många år har kämpat för att på något sätt försöka driva något seriöst i en stad som bara motarbetar och använder maffiametoder för att försöka försvåra det privata alternativet. Nu kanske du tror att jag skulle vara bitter för att den verksamhet som jag bedriver inte går bra men det är fel.

Det var inte som vad jag trodde i från början att det var brukaren som fick bestämma valet av verksamhet och få hjälp av opartisk rådgivaren i från kommunen. ja du du får välja vilken verksamhet som du vill bara du väljer kommunens verksamheter  kan man i klarspråk förstå.  Samma problem har även min syster råkat ut för, ett jävla motstånd till allt i från minsta lilla fina rättighet som hon har rätt till. Den negativa insynen som jag har fått i den svenska vården skulle helt enkelt fylla en roman av dynga om hur vårdpersonal som faktiskt har ansvaret för utsatta människor inte gör det det som förväntas av dem. Hur i helvete lyckas kommunen över huvudtaget att få något gjort i arbetsledet. Skulle det finnas någon som är duktig inom vård och omsorg så kommer den personen inte längre än där han är i dag. Det krävs utbildning, fortbildning för minsta lilla och så minimalt med udda åsikter som bryter i från arbetsgruppens. Jag skulle vilja påstå att kommunens anställda är så jävla rädda att förlora mark till alternativa verksamheter så de ser till att så långt det är möjligt inte ens nämna något som skulle vara privat.

Publicerat av

Rakapuckar

Saknar det gamla samhällsidealet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s